VISIONEN OM AT VÆRE VERDENS MEST FYSISK AKTIVE LAND

Grønlands Idrætsforbund har en vision

I Grønland er der lange afstande mellem byerne, og det giver en særlig udfordring, når man gerne vil arbejde sammen om et fælles mål – nemlig målet om at være verdens mest fysisk aktive land i 2030. Med BRND’s løsning har der åbnet sig en unik mulighed for at samle landets kommuner, foreninger og borgere, og den har GIF, Grønlands Idrætsforbund, grebet.

GIF ønsker at skabe aktive fælleskaber for både at styrke befolkningens sundhed gennem fysisk aktivitet samt den sociale sundhed gennem fællesskaber.  Bjørn Søvsø Jensen, ansat som porteføljeleder hos GIF, har sammen med fire andre ansvaret for det strategiske arbejde, der skal lede Grønland i mål. 

”Det er vores vision, derfor har vi også et ansvar som bannerførere, så vi kan motivere foreningerne og deres frivillige til at være med. For vi kan ikke gøre det alene. Derfor arbejder vi både med lokal forankring, samtidig med at vi gerne vil have foreningerne til at se ud over egne grænser, så vi kan etablere samarbejder på tværs af foreninger og kommuner,” fortæller Bjørn Søvsø Jensen. 

Målet er, at det skal være let at være forening og let at være frivillig. Bjørn påpeger samtidig, at det bliver en digital omvæltning for grønlandske kommuner. Derfor er det vigtigt, at de kan støtte hinanden i processen og kommunikere sammen ud fra et fælles datasæt og en fælles platform.

”Allerede nu har det samlet kommunerne. Vi har fået en anledning til at tale sammen, fordi vi skal inspirere hinanden og dele erfaringer med BRND’s system, og her kommer vi automatisk til også at tale om andre ting. Det er en digital omvæltning for både kommuner og foreninger, men det har styrket vores samarbejde,” slutter han.

 

Download BRND NEWS og læs hele artiklen.

Seneste nyheder

NYT BOOKING- OG TILSKUDSSYSTEM SKAL SIKRE DEN HØJE KUNDE- OG MEDARBEJDERTILFREDSHED

I samarbejdet med Odense Kommune er BRND ikke blot på hjemmebane, fordi de er lokale.

Læs mere

VISIONEN OM AT VÆRE VERDENS MEST FYSISK AKTIVE LAND

Verdens mest fysisk aktive land i 2030 Grønland samarbejder på fælles platform.

Læs mere

WÆRKET HAR OGSÅ FÅET SKOLEMAD PÅ MENUEN

Et idrætsanlæg kan meget mere end at tilbyde lokaler. Med skolemadsordningen er der nu også mulighed for at styrke den kommercielle del - blot ved at udnytte de ressourcer, der allerede er til rådighed.

Læs mere

HUSE, HALLER OG FORENINGER I KØGE ARBEJDER SAMMEN

Én løsning, hvor alle kan tale sammen og arbejde sammen på tværs af institutioner og platforme.

Læs mere